Agility

Az Agility-vel kapcsolatos feladatok koordinációját

Liliom Barbara

Mobil: +36 70 600 2873

e-mail: muciuskennel@gmail.com

végzi!


VÁLOGATÓ KIÍRÁS A

2022. ÉVI BELGA JUHÁSZKUTYA AGILITY VILÁGBAJNOKSÁGRAA Hungarian Open volt a Belgások válogató versenyének utolsó fordulója. 
A válogató kiírás feltételeit idén 6 versenyző teljesítette, így a megszerzett pontok alapján a 2018-as FMBB válogatott tagjai a következő párosok lettek:

logo-fmbb-2018_web-3.png


Válogató kiírás a 2018. évi FMBB
Agility Világbajnokságrahttps://fmbb2018.si/


2018. évi FMBB Agility válogatott

29597391_2095136257365353_3580551900687241337_n.jpg

A Hungarian Open volt a Belgások válogató versenyének utolsó fordulója. 
A válogató kiírás feltételeit idén 6 versenyző teljesítette, így a megszerzett pontok alapján a 2018-as FMBB válogatott tagjai a következő párosok lettek:

Fodor Lili & Damil – (Egyéni és csapat)
Molnár Adrienn & Said – (Egyéni és csapat)
Kádár Kitti & Niobe – (Egyéni és csapat)
Balanyi Erika & Korall – (Egyéni)
Csermely Gábor & Corti – (Egyéni)
Lapu Tamás & Perla – (Egyéni és csapat)


Tartalékok: 
Kovács Emese & Tabu
Fazekas Ági & Barrique

meoesz-logo.png
fci-logo.png

Beszámoló a 2017. évi FMBB Agility VB-ről  

18275042_1480926851959857_8545337708143738192_n.jpg

Beszámoló

Belga vb-összesítés!

Igyekszem nektek összefoglalni az elmúlt napok eseményeit, fantasztikiusak voltatok itthonról, hogy ennyien velünk voltatok virtuálisan! Nagyon köszönjük! Idegeket próbáló 4 nap, kimagasló eredmények, apróságokon élszálló futamok, öröm és bánat könnyek, stressz, nyomás és eufória. Volt itt minden 🙂

Péntek: egyéni eredményekben egyből úgy indítottunk, hogy Gábor 2.helyzett, Adri 8.lett az első agility futamban. Ezzel mind a ketten bejutottak a vasárnapi fináléba! A második futamon ami jumping volt Emese 10.lett, ezzel ő is bejutott a vasárnapi fináléba!
A pénteki utolsó futam a csapat jumping, amit 4-en futnak országonként. Nálunk: Anikó, Emese, Erika és Lili adta a csapatot. 1 hibátlan és 3 egyhibás futamunk lett, de a pálya csak úgy szórta az országokat, számos esélyes ország elszállt. Így mi az előkelő 5. helyen várhattuk a másnapi agility futamot.

Szombat:
A biztonság kedvéért Adri futott egy még jobb jumpingot 🙂 amiben 6.lett. Az agilityben pedig Emese tette magát oda keményen és befutott egy 5.helyet érő agilityt és végre ebben, az utolsó egyéni futamban sikerült Lilinek is a hibátlan amivel a 7.helyet és ezzel a vasárnapi fináléba kerülést érték el!
Ebben a futamban lettek a legjobbak Éviék is, akiknek ez volt az első belga vb-ük. Az utolsó előtti akadály lepottyant sajnos, de az idejük alapján összejött volna a finálé is. Ugyan ez igaz Ágira is…..Méreg-méreg, de a lényeg, hogy bennük van bőven a potenciál!
A 4 egyéni futam ezzel véget ért, az ország legjobbjaként Anikó jutott be a fináléba, hogy elbúcsúzzanak 7 év után Pheobe-vel a belga vb-től.
Napvégén a csapat agility, szintén komoly pályával. Sajnos nem sikerültek a hibátlanok, az első induló után 3 kizárás következett. A lányok hősiesen, mindent beleadva ott maradtak a pályán fejben, tették a dolgukat és küzdöttek. Egyikük sem esett szét, sokan tudjuk milyen csapatban futni, úgy, hogy látod az előtted lévőnek nem sikerült. Aki pedig nem élte át el tuja képzelni mekkora nyomás,…de Ők szépen mentek és csinálták és 3 teljsen apró félreértésen múlt a dolog.

Vasárnap, finálé
Kimagasló és rekord számú magyar indulhatott a fináléban. 5 páros: Gábor-Corti, Adri-Said, Emese-Tabu, Lili-Damil és Anikó-Pheobe. ( A finnek érték el a legtöbb indulót, 6 finalistájuk volt. Mi pedig azon 3 ország közé tartozhattunk akiknek 5 párosuk bent van. A többi ország mind alacsonyabb létszámmal kerültek be!)
Első futam, jumping pálya amit Gábor és Lili tudtak hibátlanra lefutni. Gábor 3. Lili 6.lett benne!!!!Emese 2 hibával de végig ért, 31.lett. Adri és Anikó sajnos kizáródtak.
A rendszer fordított sorrend, szóval Lili és Gábor a végén futott. Lilinek a végén lett egy megtagadása egy olyan részen ahol a legtöbb futam elment ezért nagyon biztosra ment. Kizárás nem lett mint oly sok futamban de, egy megtagi becsúszott. Gábor futama pedig szintén a 2 fő csapda egyikén sajnos elment, kizárás lett. Óriási tapsot kapott! Emese, Adri és Anikó futama kizárás lett sajnos sajnos.

Összetett dobogós hely idén nem sikerült, de kimagasló egyéni futamaink voltak! A 4 egyéni futam alapján Adri összetett 5.lett, Lili pedig a finálé alapján összetett 6.lett!! A mezőny sokat fejlődik, az első pár kutya tizedekre van egymástól a futamokban. És mi tudjuk ezzel a lépést tartani, több komoly esélyes párosunk van, az első 10-ben bőven ott vagyunk és bizony az első 3-ban is ott vagyunk és leszünk!

Néhány szó az eredményeken felül:
Az első év amikor a teljes csapat egy helyen szállt meg, így esténként tudtunk együtt lenni. Ezt csak a szigorú portás rontotta el olykor… A szállás kellemes távolságban volt a helyszíntől, ahol kivételesen kitűnő, elégséges és közeli parkolóhelyek voltak. Első rangú illem-helységekkel, amik folyamatosan karban voltak tartva, szintén közel a pályához. A pálya talaja szintén kellemes, nem csúszott, olyan műfű mint a Szszmiklósi pályán. Az aglity futamok során az egyik bíró mindig a pallófelzónánál volt segédbíró. (ugyan sajnos Alex csak dísz volt, semmit nem intett be, olykor a telefonját nyomkodta) A másik negatív dolog az akadályok voltak. Egy újfajta, legalábbis számunkra új típusú akadályok voltak, mágnesen pöcöktartókkal, és az edzésen még mágneses, 3 felé széteső akadályokkal…. Ezt úgy képzeljétek el, hogy a legkisebb koccra estek a lécek! Sőt olykor még egy kerültetésnél is. Ez szóvá lett téve az edzés nap után, így a 3 bíró azt mondta maguk ellenőrzik őket és ha kell cserélik. Cserélték is, de csak a léceket, sima fákra. Így a mágnes tartóknak még nehezebb lécekkel kellett boldogulniuk….ez talán inkább hátrány lett. Számtalan volt a verés, sok esélyes kutya látszott hogy nem boldogult vele. Minden pályában volt dupla, amiben viszont sajnos meghagyták a széteső léceket, így az is nagyon verős volt. Talán ez volt a legnagyobb hibája a pályának. A szervezés jó volt, persze voltak hibák, de volt már ennél sokkal rosszabb minőségű vb-nk. És az időjárás is a barátunk volt 99%-ban 🙂
Az első év, hogy volt közös vacsora, mert vasárnap este még mindenki ott aludt. És az első év, hogy komoly anyagi támogatás gyűlt össze 377.000 ft!!! (nevezési díj, támogatói termékek/tombola vásárlása, és egy Meoesz pályázat. Köszönjük mindenkinek aki ehhez hozzájárul, bármennyivel is!

Horváth Anikó Pheobe egyéni és csapat
Fodor Lili Damil egyéni és csapat
Balanyi Erika Koral egyéni és csapat
Kovács Emese Tabu egyéni és csapat
Molnár Adrienn Said egyéni
Csermely Gábor Corti egyéni
Ferencz Évi Kami egyéni
Fazekas Ági Barrique egyéni

2017-es belga vb-n több újabb mérföldkő is volt a csapat életében ❤ ismét egy szuper csapat, lélegzetelállító futamok, sok élmény, sok nevetés ❤ Csak biztatni tudok mindenkit, hogy egyszer a csapa tagja lehessen, ez minden munkát megér! Köszönöm a csapat munkáját, a kedves szavakat és sokadszorra is csak gratulálni tudok az elmúlt napokért!!! A 6. vb-m volt velük csk-ként. 
https://www.youtube.com/watch?v=VCNaCfYxNmk&feature=youtu.be

Szederkényi (Szakács) Viktória

2017. évi FMBB VB Agility csapata:

17351996_1430006613718548_1436134635706363287_n.jpg

Egyéniben: 

Kovács Emese- Tabu
Fodor Lili- Visszhang Damil 
Balanyi Erika- Terreur Masquée Coral “Korall” 
Ferencz Éva- Kami
Csermely Gábor- Usonna Bohémia Alké “Corti” 
Horváth Anikó- Terreur Masquée Baka “Pheobe”
Molnár Adrienn- Terreur Masquée  Carignan “Said”
Fazekas Ági- Terreur Masquée Celestina “Barrique” 

Csapatban

Kovács Emese- Tabu
Fodor Lili- Visszhang Damil 
Balanyi Erika- Terreur Masquée Coral “Korall” 
Horváth Anikó- Terreur Masquée Baka “Pheobe”